Fokus på samarbejdet i udbud

Portræt: I sit afsluttende bachelorprojekt undersøger Lisa Amby Jensen samarbejdsformer i kommunale udbud af grønne områder. Et område hun har godt styr på efter studiejob og to praktikperioder i kommuner.

Lisa Amby JensenNår kommuner udbyder driften af deres grønne områder, sker det ofte efter bestiller-udfører-modellen (BUM). Det er en model, der indebærer meget kontrol og bureaukrati, og derfor kan det være en god ide at se på andre samarbejdsformer, som eksempelvis partnerskaber.

Det er dette, Lisa Amby Jensen har set nærmere på i sit afsluttende bachelorprojekt. Her har hun blandt andet undersøgt fire kommuners erfaringer på området.

Selv har hun efterhånden fået en del kommunal erfaring efter en praktikperiode i Herning Kommune og senere studiejob og praktik i Hillerød Kommune. Det er da også Hillerød Kommunes kommende udbud, der er et af de fire erfaringsgrundlag, Lisa Amby Jensen ser nærmere på. Her har hun været med fra start, og har derfor kunnet følge hele processen med at registrere samt udføre beregninger og udbudslister. En proces, der har givet masser af gode erfaringer.

- Jeg har fået en rigtig god indsigt i, hvordan kommunale forvaltninger fungerer i alt lige fra det helt lavpraktiske, som registrering, til de politiske beslutninger. Det har været spændende at lære om det politiske spil, og hvordan man bedst agerer inden for det, men også at arbejde med, hvordan man optimerer driften, uden at det kommer til at koste ekstra, fortæller Lisa Amby Jensen.

Logoer

Have- og parkingeniøruddannelsen udbydes af Zealand - Sjællands Erhvervsakademi i samarbejde med Institut for Geovidenskab og Naturforvaltning (Skovskolen) på Københavns Universitet og Roskilde Tekniske Skole, Vilvorde.