Samspil mellem ledelse, kreativitet og teknik i uddannelsen
Som urban landskabsingeniør får du den viden om ledelse, kreativitet og teknik, der skal til for at skabe grønnere byer
En urban landskabsingeniør har sin ledelsesmæssige værktøjskasse i orden. Du kommer nemlig ofte ud i job med personaleansvar, med ansvar som projektleder eller økonomisk ansvar for grønne anlægsopgaver i byen. Derfor bliver du godt klædt på i ledelse gennem studiet, for eksempel i fag som:
- Ledelse
- Projektstyring
- Jura
- Anlægsstyring
- Strategisk ledelse og kommunikation.
Som urban landskabsingeniør lærer du at tænke nyt og innovativt. Du vil i dagligdagen stå med konkrete problemer, som skal løses her og nu.
Det kan være alt fra håndtering af regnvand efter skybrud til snerydning efter en snestorm. Klimaforandringerne skaber problemer på mange måder i vores byer. Som urban landskabsingeniør kan du bidrage til kreative og smukke løsninger, der gør vores byer grønnere og bedre at leve i.
På uddannelsen har du fag, der lærer dig at arbejde kreativt med grønne udfordringer i byerne, for eksempel:
- Design, planter og projektering
- Landskabsarkitektur og planlægning
Som urban landskabsingeniør får du den tekniske indsigt, der skal til for at arbejde med urbane, grønne områder. Viden om jord, vand og planter bliver dine vigtigste redskaber. Du bliver den, der ved hvordan man får bytræer til at trives, som bidrager til biodiversiteten i byerne, og er klog på, hvordan man kan anlægge fodboldbaner med græs, der kan spilles på i store dele af året.
Du bliver hjemme i programmer som GIS og CAD, som er nødvendige, når du skal finde tekniske, grønne løsninger, der fungerer i virkeligheden.
Urban landskabsingeniør udbydes af Zealand - Sjællands Erhvervsakademi i samarbejde med Institut for Geovidenskab og Naturforvaltning (Skovskolen) på Københavns Universitet og Roskilde Tekniske Skole, Vilvorde.
God kombination af teori og praksis
"Da jeg arbejdede i havecenter efter gymnasiet, fandt jeg ud af, hvor fedt det er med et praktisk arbejde. Jeg følte mig fri, nød opgaverne og tiden gik hurtigt. En dag fik vi leveret en stak brochurer om Skovskolen, og der fandt jeg den kombination af teori og praksis, som jeg gerne ville have i min uddannelse".
Jeppe Okkels, 20 år